Вижте какво още каза Асен Александров

Според новите мерки вече е препоръчително учителите да носят маски и да си правят тестове за COVID-19 веднъж седмично. При 10% заразени в училище ще се минава в онлайн обучение.

ЕМА одобри бустерна доза от две ваксини срещу COVID-19

До този момент 515 паралелки в страната са на дистанционно обучение. От началото на учебната година карантинираните учители са се увеличили два пъти, а карантинираните ученици - четири пъти.

Асен Александров, директор на 51 СОУ „Елисавета Багряна’’ смята, че е напълно постижимо учители и ученици да се тестват всяка седмица. Той предлага на родителите и на децата да се правят бързи тестове, които се позитивират чрез слюнчен секрет, което ги прави по- безболезнени от другите бързи тестове. Директорът на училището смята, че това ги прави по-предпочитани от учителите и децата. В училището вече са тествали по този начин.

МОН: Учителите да носят маски в час, да се тестват всяка седмица

Според новото разпореждане на РЗИ ако в класа има болен ученик, но останалите са били с маски, са били в защитена среда и няма нужда останалите деца да бъдат карантинирани.

Асен Александров смята, че е важно помещенията в училище да бъдат редовно проветрявани.  

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.