Това съобщи министърът на образованието Николай Денков

Четири пъти се е увеличил броят на карантинираните ученици от началото на учебната година. Това съобщи министърът на образованието Николай Денков. По думите му нарастването на случаите е плавно и не са необходими допълнителни мерки. Към момента 4 училища са изцяло на ротационен принцип именно заради заразени деца. Планът е ротацията да се прилага при  учебните заведения в „тъмночервените зони”.

Въвеждат по-строги COVID мерки в Габрово

„Знаете, че и Габрово попадна в попадна в такава зона и затова се наложи ротационно обучение. Това което правим в Габрово ще бъде приложено и на други места, ако е необходимо. Учениците от 1 до 4 клас ще учат присъствено, а другите класове ще се сменят ротационно през седмица”, посочи Денков.

Министърът на здравеопазването Стойчо Казаров смята, че не се налага децата в училищата да бъдат тествани непрекъснато. „Приели сме риска, че децата ще отидат на училище и ще учат присъствено и ако има болни деца, те ще се изолират", добави още той.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.