Това се случва за първи път

След туристите, към космоса тръгнаха и актьорите. Днес Русия изстреля ракета с режисьор и актриса на борда. Те ще снимат филм на Международната космическа станция.

Актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Клим Шипенко полетяха към МКС, за да снимат част от филм с работно заглавие "Предизвикателство".

Полетът с кинаджиите излетя от космодрума в Байконур, като е предвидено да се завърнат на 17 октомври. Те изпревариха холивудската суперзвезда Том Круз, който наскоро обяви, че ще лети в космоса, за да снима.

 

 

 „Плаках не защото ме беше страх, а защото съм в шок. Не мога да си представя, че майка ми наистина е там. Това е нереално”, сподели дъщерята на актрисата Ана Пересилд.

А трудно някой ще изпревари Уилям Шатнър, който е на път да стане най-възрастния човек, летял в космоса. Актьорът, който е най-популярен с ролята си на капитан Кърк от Стар Трек ще бъде изстрелян след седмица. Канадецът навърши 90 през март. Той ще е на борда на космическия кораб на Джеф Безос, който се готви за втория си полет.

Мистериозен обект се разби на Юпитер (ВИДЕО+СНИМКИ)

ИСТОРИЧЕСКИ ПОЛЕТ: В космоса излетяха четирима астронавти аматьори

Watch @NASA TV now as three Russian crewmates aboard the Soyuz MS-19 crew ship approach the station for a docking today at 8:12am ET. https://t.co/yuOTrZ4Jut pic.twitter.com/Yjy8njJjAG

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС