По думите ѝ опитите за реставрация на стария модел се активизират

Мутрите в енергетиката са причината България да има най-скъпия ток в Европа. Това заяви съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова, след като регистрира листата на 23 МИР-София за парламентарните избори.  

„Слоганът „Мутри вън” е по-актуален от всякога. Мутрите се готвят за реванш”, категорична е Манолова.

 

 

По думите ѝ опитите за реставрация на стария модел се активизират. „Борисов с нова сила посяга към властта, проследявайки цялото му поведение през последните седмици. Нашата парламентарна група, на „Изправи се БГ! Ние идваме!”, ще бъде гарант, че няма да има реванш на ГЕРБ и ДПС”, добави тя.  

Манолова се обяви за социална подкрепа за всяко домакинство заради увеличението на цените на тока, парното, природния газ и водата. „Има нужда от реформи, които ние сме готови да предложим и отстояваме с нашите експерти”, добави тя.

Съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!” настоява от 1 ноември бизнесът да бъде компенсиран за разликата в цената на тока над 120 лв. - прогнозната пазарна цена на КЕВР за този регулаторен период.

Манолова прогнозира, че „Изправи се БГ! Ние идваме!” ще бъде част от следващото Народно събрание. „Хората се убедиха, че сме важни и полезни в парламента. Ние не правим компромиси с демокрацията и с желанието мутрите да бъдат изринати от властта”, категорична е тя. 

Допълни, че са в комуникация с Кирил Петков и Асен Василев и с „Демократична България” за споразумение за мнозинство в следващия парламент.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Георги Генов