Акцентът отново е върху нощното шкафче

Прокуратурата обяви, че се самосезира заради появили се в интернет снимки. Става дума за кадри, за които се предполага, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов в резиденция Бояна. Акцентът отново е върху нощното шкафче. Върху него има пистолет, а на две от снимките е заснето съдържанието му - пачки с банкноти от по 500 евро.

Искане за спешна проверка дойде и от политическа партия, а Борисов видя предизборна атака.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура спря разследването при предишното разпространение на снимки на чекмеджетата, пълни с евро. Причината - експертизите показали, че кадрите са манипулирани.

Сега обаче започва нова проверка. Ще се разследва сходен материал, според който кадрите показват спалнята на бившия премиер Бойко Борисов в резиденция Бояна.

Акцентът отново е върху чекмедже, пълно с пачки с банкноти от по 500 евро. Сигнал за това дойде и от „Демократична България“.

„Искаме да бъде проверено обективно, цялостно ситуацията. Не става дума за личния живот на г-н Борисов, става дума за това дали премиерът на Република България е бил ангажиран с корупция“, казва Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

От ГЕРБ направиха друг прочит на искането. А именно предизборна атака и хвърляне на димка.

„Отишъл Христо Иванов на Секвоя да се снима. Бе аз не съм там от 1 година, бе ей! Разликата между втория и ГЕРБ е колкото имат те, бе, Ице! Жалко, гнусно, подло, не ти отива“, реагира Бойко Борисов.

В публикуваните снимки, От ГЕРБ видяха и опит да се прикрият действия на служебното правителство.

„Докато се занимават с глупости, с чекмеджета, с това кой по какъв начин прави секс, за съжаление, и монтажи, през това половин милиард, половин милиард… Кажете защо пак ще теглите половин милиард? Защо половин милиард?", казва още председателят на ГЕРБ.

А в мотивите си, от „Демократична България“ твърдят още, че парите на снимките не отговаряли на официално декларираните доходи на Борисов. Въпреки подадения сигнал обаче остават скептични за резултата.

"Нямаме особено доверие на прокуратурата. Знаем, че Борисов пази Гешев и неговия пост, и Гешев пази Борисов от разследване за корупцията. Но ще ги натискаме!", категоричен е Христо Иванов.

Сега на ход отново е прокуратурата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.