„Партията на Румен Радев унищожи партиите на протеста", уточни тя

„Българският народ не иска да изчегърта ГЕРБ. В общи линии запазихме вота си. Нямаме голям спад в броя на избирателите”. Това заяви в специалното изборно студио на NOVA Деница Сачева от ГЕРБ.

По думите й партията на Румен Радев е унищожила формациите на протеста. Според нея тепърва ще се анализира доколко „Продължаваме промяната” носи промяна.

„Продължаваме да не четем правилно вота на българския избирател. Да, трябва да има промени. Да, трябва да научим уроците от нашите грешки. Хората обаче не искат да залагат само и единствено на съвършено нови играчи”, смята Сачева.

ЦИК: „Продължаваме промяната” води след обработени близо 43% от протоколите

По думите й за първи път целият държавен апарат е бил впрегнат в "безпрецедентна кампания срещу ГЕРБ". „На този вот се явихме срещу вътрешния министър, който през цялото време продължи да играе много сериозна роля по отношение на изборния резултат. Виждате какво се случи с машините. Много хора се притесняваха дали вотът им ще бъде отчетен правилно и дали някой няма да ги наблюдава по време на гласуването. Имаше хора, които ни казаха: „Подкрепяме ви, но няма да излезем да гласуваме, защото се притесняваме", каза представителят на ГЕРБ.

Тя коментира и резултатите от вота за президент. „Тези избори тепърва предстоят. В никакъв случай не бих казала, че ще ги изгубим. Напротив - имаме достатъчно големи шансове", обясни представителят на ГЕРБ.

Деница Сачева бе категорична, че служебното правителство не е успяло да се справи с кризите. 

„Обясненията за 400-те машини бяха неясни. Очевидно е, че хората са разочаровани от това, което се случва. Очевидно е, че трети избори им идват в повече. Има силно недоверие в институциите и за това основен виновник е служебното правителство", допълни тя. И заключи, че ГЕРБ е готова да бъде опозиция.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.