„И към този момент не знаем нищо за бъдещия състав”, коментира тя

Няма да подкрепим кабинета, предложен от „Продължаваме Промяната” и коалиционните ѝ партньори. Това каза пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Биков: Да си в опозиция е по-лесно, отколкото в управлението

„И към този момент не знаем нищо за бъдещия състав на правителството”, коментира Атанасова и допълни, че това е коалиция на ляволиберални партии. „Ние сме дясна партия, имаме нашите програми и идеология и я спазваме. Никога досега ГЕРБ не е управлявала нито с БСП, нито с ДПС”, отбеляза тя.

„Даваме си ясно сметка, че държавата ни наистина има нужда от редовно правителство, защото за всички е ясно, че два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовен кабинет и този провал беше наказан от българските граждани”, коментира още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Сачева: Ще подкрепим вдигането на минималната работна заплата

Атанасова подчерта, че кворумът е основен ангажимент на управляващите, а не на опозицията, но ангажимент на всеки народен представител е да посещава както заседанията на комисиите, така и пленарните заседания. „Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще подкрепяме всички добри решения”, заяви тя, като допълни, че няма да има толеранс по отношение на грешките.

Атанасова декларира, че ГЕРБ ще бъде не шумна и агресивна, а конструктивна, знаеща и изискваща опозиция. Тя допълни, че това е едно от първите условия за силно и добро управление - опозицията да бъде силна и изискваща.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Източник: БТА