Това беше вторият най-щастлив ден в живота ми, споделя шампионката

Олимпийската шампионка Ивет Горанова беше отличена с титлата „Спортист на годината” за 2021 година.

„Денят, в който бях отличена с наградата, беше вторият ми  най-щастлив ден в живота ми. Първият беше, когато станах олимпийска шампионка. Вчера беше вторият. Това бяха двете ми най-големи мечти и върхове, които исках да постигна. Щастлива съм, че станаха реалност”, споделя Горанова в ефира на „Твоят ден”.

По думите й тя дели първото място в класацията и със Стойка Кръстева, която беше наредена на втората позиция.

„И двете сме олимпийски шампионки. Нейният медал не е по-малко важен от моя. При мен може би натежа бронзовият медал от Световното първенство”, обясни тя.

За Ивет Горанова годината е била успешна за всички родни спортове. „Постигнаха се големи успехи. Вървим в правилната посока и се надявам така да продължи”, допълни тя.

За олимпийската ни шампионка предстои Европейско първенство и Световни игри в САЩ.

На прага на новата година: За какво мечтае семейството на олимпийската шампионка Стойка Кръстева

„Това за мен са големи предизвикателства. Искам да потвърдя титлите, които спечелих досега. Подготовката ми вече започна след близо месец почивка. Другата цел, с която ще се захвана, е да помагам на деца. Искам да предам опита си на тях”, коментира още Ивет Горанова.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.