От партията излязоха с писмо до медиите по казуса

Прокуратурата се самосезира след информацията за заплахи към журналиста от сайта „Бърд” – Атанас Чобанов, и общинския съветник от „Спаси София” – Борис Бонев.

Чобанов заяви, че е получил информация от чуждо посолство у нас, че срещу него се подготвя нападение. Бонев посочи, че е предупреден от българските служби за непосредствена опасност за живота му. От МВР посочват, че са предприели необходимите законови действия. 

Заплашиха с нападение журналиста Атанас Чобанов

Борис Бонев: Получих информация от службите за непосредствена заплаха за живота ми

Атанас Чобанов изрази съмнение пред NOVA, че заплахата за живота му идва от кръгове, свързани с ДПС. От партията излязоха с писмо до медиите по казуса. Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев и Делян Пеевски заявяват, че ще сезират ДАНС по казуса „Чобанов”, за да защитят свободата на словото.

„Реакцията да внесат сигнал до ДАНС е всъщност потвърждение за това, че те са замесени в тази заплаха. Заплахата идва от това, което наричаме задкулисие, чийто връх на айсберга е Делян Пеевски, санкциониран по „Магнитски” заради значителна корупция”, коментира Чобанов.

Карадайъ, Цонев и Пеевски сезират ДАНС

„Прокуратурата ме потърси, за да дам сведения, но няма да дам, докато Гешев е главен прокурор. Според мен той е част от тази банда. В никакъв случай при тази ситуация няма да се върна в България”, добавя разследващият журналист.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.