Това заяви председателя на Асоциацията Свилена Димитрова

НЗОК твърди, че болниците са определили бюджет под този, който те били заложили. Столичната здравноосигурителна каса ще пусне запитване към лечебните заведения за нуждите им, като резултатите ще бъдат пратени към НЗОК. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Свилена Димитрова, която е председател на Българската болнична асоциация. И предупреди:

„Решението мерките да се въвеждат спрямо заетите интензивни легла по области, смятам, че ще внесе допълнително напрежение в сектора”.

Отново над 7000 заразени с COVID-19 у нас

„1200 лв. е цената на пътеката за COVID като в нея влизат дори възнагражденията на лекарите и медицинските работници. Голям брой болници разчитат единствено на тези пари от НЗОК”, алармира председателят на ББА.

Тя не скри притеснението си от спирането на плановия прием в болниците, защото по думите й така хората не могат да се лекуват, нито превантивно да следят здравето си.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.