Пиетро Паролин е ваксиниран срещу вируса

Италианският кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар и втори по статут прелат във Ватикана, както и неговият заместник, са дали положителна проба за COVID-19, съобщи днес пресцентърът на Светия престол, цитиран от Франс прес.

67-годишният архиепископ Паролин е с положителна проба за COVID -19, но с леки симптоми и в момента е в изолация, заяви пред журналисти директорът на пресцентъра Матео Бруни.

Венецуелският архиепископ Едгар Пеня Пара, заместник в Държавния секретариат, също е дал положителна проба, но е без симптоми, добави Бруни. И двамата са ваксинирани срещу вируса., съобщава БТА.

Папа Франциск: Насилието срещу жени обижда Бог

85-годишният папа Франциск, който също е ваксиниран, често се среща с архиепископ Паролин, негова дясна ръка и добър познавач на тънкостите на дипломацията.

Аржентинският папа е пламенен защитник на ваксинацията, но редовно се появява без маска по време на публични церемонии и не се колебае да се приближи до вярващите или събеседниците си, за да им стисне ръцете.

От 10 януари носенето на маска тип FFP2 е задължително за всички служители на Ватикана, а от 31 януари ще се изисква и ваксинационен пропуск.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА