Ограничението обаче остава за училищата

Няма да бъде удължено изискването за носене на маски на закрито в повечето обществени сгради в Ню Йорк, но то ще продължи да важи за училищата. Това заяви губернаторът на щата Кати Хоукъл, предаде Асошиейтед прес.

Изискването за носене на маска в магазините за хранителни стоки, търговски обекти и офиси, беше въведено на 10 декември, след като вариантът Омикрон на коронавируса започна да заразява голям брой нюйоркчани. Срокът на действие на разпоредбата изтича утре.

Отпадат COVID ограниченията в Чехия

По думите на губернатора броят на инфекциите е спаднал до ниво, при което е безопасно да се отмени изискването за носене на маска.

"Имайки предвид намаляването на случаите, намаляването на броя на хоспитализациите, смятаме че можем да премахнем това изискване", обясни тя.

Италия сваля маските на открито

Маските ще останат обаче задължителни за много обществени места, включително здравните заведения и училищата. Целта е да се повиши нивото на ваксинация на децата, преди да бъде отменено и това изискване, което е в сила от август.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор:
Източник: БТА