Така той реши да покаже своята позиция срещу дискриминацията

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заведе на училище момиченце със синдром на Даун. Така той реши да покаже своята позиция срещу дискриминацията и че всички хора са равни.

Пендаровски сравни Кирил Петков с Нелсън Мандела

11-годишната Ембла Адеми от град Гостивар често е ставала обект на тормоз и подигравки от страна на съучениците си. Според местните медии родители на децата от класа й са подписали петиция тя да бъде изключена и да се обучава индивидуално. Въпреки това Ембла се върна в клас с президента и ще се обучава с помощта на личен асистент.

Пендаровски: В момента не трябва да се променя Конституцията на РСМ

„Радвам се, че през последната седмица македонското общество се развълнува най-вече заради действията и думите на бащата. Аз дойдох като допълнителна подкрепа на неговите усилия, защото в това общество всички сме равни. Трябва да помагаме, така че да се почувстваме равни, но не само на хартия. Дойдох да предложа подкрепата и помощта си, защото хората със специални потребности са част от нас и не можем да ги пренебрегнем”, заяви Пендаровски.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК

Редактор: Росана Манева