От сряда международната общност реагира остро срещу инвазията

От началото на руската военна инвазия в Украйна международната общност е развълнувана и ангажирана. В социалните мрежи има много известни личности, които говорят по темата.

ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА В СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В Instagram Майли Сайръс сподели преживяванията си в Украйна, където засне музикалното видео към „Nothing Breaks Like a Heart“ с Марк Ронсън. Тя разкри и тревогите си за случващото се там. „Тази сутрин бях с разбито сърце, когато се събудих и установих, че Украйна е била нападната. Поддържам всички в Украйна, които са били засегнати от тази атака, и световната общественост, която призовава за незабавно прекратяване на огъня“, каза тя. 29-годишната певица казва, че е "благодарна" на тази страна, която я "посрещна с отворени обятия" по време на снимките й.

Актьорът и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер също се включи в социалните медии, за да изрази подкрепата си за украинците. „Споделям болката ви и надеждата ви за мир. Вдъхновявате ме със своята смелост и човечност пред лицето на този кошмар. Бог да ве благослови", написа той.

Анджелина Джоли от своя страна призова "да се помолим за хората в Украйна".

А за тези, които не се притесняват от случващото се в Украйна, Бърнис Кинг използва отново думите на баща си Мартин Лутър Кинг: „Ние сме част от една мрежа от взаимност. Това, което засяга единия, вероятно засяга и другите”.

Ариана Гранде и моделът Елза Хоск също оказаха подкрепата, като споделят, че са „с Украйна“.

От своя страна в акаунта си в Twitter Джаред Лето каза, че е „съкрушен“ от този конфликт, който се „засилва по опустошителен начин“. Актьорът подчерта, че изпраща всичките си „мисли“ на народа на Украйна. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БГНЕС