Според него действията на Русия представляват атака срещу демокрацията в Европа

„Категорично не съм съгласен, че мълчим. Ще има сериозни санкции за Русия. Тя ще плати тежка цена за тази война. В Обединеното кралство работим в тази посока. Ще забраним достъпа на руски компании до фондовата борса”. Така посланикът на Великобритания в България Роб Диксън коментира войната в Украйна.

„Това нападение не е само срещу украинската държава, това е атака срещу декорацията, срещу свободата в Европа и света. Виждаме, че целият свят изригна възмутително срещу това, което наблюдаваме”, поясни Диксън.

„Трудно е човек да осъзнае какво се случва. Това е една мащабна военна операция, която се провежда на европейска земя. През последните седмици бяхме свидетели на това как многократно руското правителство отричаше своите враждебни действия. Проведе се война на дезинформация и в крайна сметка 190 000 войници бяха струпани по границите. Инвазията показа, че всички дипломатически усилия са били напразни и Путин преследва своите амбиции за разширяване на своята територия”, каза още посланикът.

Според него държавите трябва да се съюзят срещу „тази ужасяваща агресия".  

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Габриела Винарова