Оттам апелират да проверяваме източниците и достоверността на информацията

"Кремъл не атакува Украйна само с оръжия. Кремъл атакува и с дезинформация". Това пишат във Facebook страницата си от Европейската комисия в България.

„Много неверни твърдения, които идват от руски пропагандни източници, циркулират в онлайн пространството в момента. Тяхното предназначение е да всяват страх, нестабилност и съмнения в обществото”, допълват от ЕК.

Те апелират да се противопоставим на „целенасочените опити за пренаписване на историята”, като винаги проверяваме източниците и достоверността на информацията, преди да ѝ се доверим или да я споделим.

Европейската комисия в България споделя информация от EU vs Disinformation, които проверяват и развенчават някои от най-разпространените митове, свързани с агресията на Русия над Украйна.

Публикацията на ЕК в България беше споделена на Facebook страниците на украинското, френското и американското посолства у нас.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Георги Генов