Чехът Франтишек Весели, живеещ в Угърчин, също предлага подслон на бежанци от войната

Българската рали шампионка Екатерина Стратиева се присъедини към добротворците от България и отдаде безвъзмездно тристайния си апартамент в центъра на София на нуждаещи се бежанци. 

"Решихме, че можем с това да помогнем, когато видахме по новините каква огромна заплаха има за хората в Украйна", това каза в "Социална мрежа" шампионката.

"Сутринта осъществихме връзка с момиче, нейни близки ще се изнесат от Киев, утре по обяд трябва да пристигнат четири жени с две дечица на 2 и 5 години. С тях пътува и бременна жена, сестра на момичето, което се свърза с мен", добави още тя.

Екатерина Стратиева смята, че е нужно да се поставим на мястото на тези хора защото не се знае дали и кога всичко това може да ни сполети и нас.

Франтишек Весели е чешки гражданин, живеещ в Угърчин, който също е готов да отвори дома си за украински граждани, както и предлага необитаемите къщи в района също да бъдат използвани за подслон.

Той е бил шокиран от войната в Украйна и решил да помогне с каквото може и това е подслон за нуждаещите се, бягащи от ужаса на военните действия.

Още по темата гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.