На полета е имало 123 пътници и 9 души екипаж

Китайските власти са идентифицирали 120 от общо 132 пътници и екипаж на борда на самолета, който се разби в южната част на страната преди пет дни, предаде ДПА, позовавайки се на  авиационната администрация в Пекин.

Началникът на пожарната в региона близо до град Учжоу съобщи, че шестима души от екипажа и 114 пътници са били идентифицирани. Авиационната администрация добави, че издирвателната работа продължава.

Пътнически самолет се разби в Китай (ВИДЕО)

При лабораторно изследване на останките от самолета Боинг 737-800 не са били открити следи от експлозиви, допълват от там. Устройството, записващо гласовете от кабината на полета, е било открито. То е повредено, но в относително добро състояние. Продължава издирването на устройството, записващо данните от полета.

Смята се, че обстоятелствата около катастрофата са изключително необичайни. Преди да се разбие самолетът бързо се е снижил от височина над 8000 метра. Изглежда, че по време на снижаването си самолетът за кратко е успял да коригира курса си, но след това се разбил в горска местност.

По информация от властите е имало многократни опити за установяване на връзка с екипажа, но без резултат.

Сигналът на самолета е изчезнал около три минути след началото на снижаването. На полет ЕмЮ5735 от Кунмин до Гуанчжоу е имало 123 пътници и 9 души екипаж.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор:
Източник: БТА