Сградата е необитаема от пет години

Белодробната болница в Пловдив се превръща в център за бежанци. Заради огромния бежански натиск кметът на града Здравко Димитров разпореди да започне спешно почистване в сградата на бившата болница, която пустее и е необитаема от пет години.

Вече започнаха действията, за да функционира  тя като център за бежанци.

Зам.-кметът на Община Пловдив Георги Титюков заяви, че като цяло болницата разполага с 300 легла и се предвижда партерният етаж да бъде като приемна, където да се разпределят бежанците по нужди.

За ремонт на сградата са необходими 15 млн. лева. Заместник-кметът заяви, че във все още неприетия бюджет на общината няма такива предвидени средства и ще се търси съдействие от държавата чрез помощта, предвидена за бежанците.

Д-р Калин Калинов смята, че не по-малко от 20 ще са нужни, за да бъдат приети първите бежанци тук, но сградата предлага възможности да бъдат настанявани хора, да  им се оказва медицинска помощ, да им се приготвя и предлага топла храна в столовата.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.