Сутринта на места ще има мъгли

В събота денят ще е преобладаващо слънчев на изток и с лека, разкъсана облачност в западните райони на страната. Сутринта в равнинната част на Югоизтока ще има мъгли. В някои низини не е изключено пейзажът да бъде попарен от слана. Дневните температури - между 20 и 25 градуса с най-високи стойности в западната част на Дунавската равнина. В планините в събота термометрите ще се колебаят между 5 и 13 градуса в топлата част на денонощието.

В неделя сутринта отново ще има условия за понижена видимост на изток. В ранните часове температурите ще са в интервала от 4 до 9 градуса. В хода на деня облачността от Югозапад ще се увеличава с възможни краткотрайни следобедни превалявания на изолирани места около планините в западната половина на страната. Следобед температурите ще достигнат стойности от 20 до 25-26 градуса.

През следващата седмица дните с локални пролетни превалявания с гръмотевици ще са вторник и сряда. След това ще последва осезаемо затопляне с повече слънце и почти летни температури. В четвъртък и петък термометрите ще достигнат около и малко над 30 градуса в някои райони на Дунавската равнина.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.