„Притеснителното обаче е, че вече беше казано, че цените няма да се върнат на нивата от 2018-2019 г.”, каза още тя

Във вторник стана ясно, че правителството подготвя пакет от антикризисни мерки, с които да помогне на хората в период на криза заради ръста на цените. Партиите в управляващата коалиция вече обсъждат конкретни предложения. Мерките, които предвижда кабинетът, са на обща стойност над 1 млрд. лв. Идеята е да бъдат облекчени и гражданите и бизнесът.

Правителството подготвя пакет от антикризисни мерки (ОБЗОР)

„Всяка една мярка, която цели намаляване на натоварването на домакинствата, безспорно е полезна - както свързаните с акцизите, така и понижаването на ДДС на част от горивата”, заяви икономическият съветник на КТ „Подкрепа” Ваня Григорова в ефира на „Здравей, България”.

„Добре е тези мерки да ги има. Притеснителното е, че вече беше казано, че цените няма да се върнат на нивата от 2018-2019 г., а напротив – ситуацията ще става по-тежка”, каза още тя.

Василев: До дни ще има антикризисна програма с помощи за хората и бизнеса

По думите й това налага не само социално подпомагане, но и преосмисляне на цялостната политика, която води до увеличаване на цените на горивата.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.