По думите му интересите на по-малките страни не се вземат предвид в Еврозоната, ако не са силни икономически

"Средствата за отстъпката за литър гориво е по-добре да бъде насочена към младите семейства, защото трудно ще се управлява процеса на контрол. Напълно е възможно в икономическа или бюджетна комисия да се наложат корекции на мярката". Това заяви Румен Гечев от БСП за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му дългото обсъждане на пакета от мерки е нормално, а коалицията е сложна. "Българският народ така нареди парламента, така че никой да няма мнозинство. А относно въвеждането на еврото Гечев смята, че срокът е нереалистичен, защото има опасности заради това, че българската икономика е с най-ниската конкурентноспособност и жизнен стандарт. "Това е клуб на силно развити и високо конкурентни страни, затова присъединяването към Еврозоната крие рискове, а интересите на по-малките страни не се вземат предвид, ако не са силни икономически", подчерта депутатът.

Според него реакцията по казуса с бежанците е била грешна. "Поизхвърлихме се с предложените условия. Ние сме първата страна, която настанява бежанци в 5-звездни хотели. БСП не иска оставката на Калина Константинова", посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.