Вижте кои са те

В стотния ден от войната кои са хората, които се постараха да помогнат животът на засегнатите от конфликта да продължи. Ето кои са най-впечатляващите истории.

Олена Долгопол преподава от 30 години в Харков. Всеки ден ходи в училището, където работи с риск за живота си, за да се опитва да преподава на децата дистанционно, но след като то е бомбардирано, се скрива в метрото. Там тя продължава да провежда учебни занятия. Олена стана популярна с публикуван въпрос на свой ученик - Имат ли руски военни човешки лица? 

Жената, допринесла за спасяването на десетки хиляди украинци, е машинистът на влака Одеса - Рахов Оксана Телецекан. Тя не е спирала да работи от началото на войната и споделя, че е изключително трудно, защото има смени от около 16 часа, в които отвежда хората от военните зони. Често преминава и през райони на силни бомбардировки.

Сред най-емоционалните истории е на майка, отишла до гарата за чай с малкото си момиченце, но в същото време започва бомбардировка и в резултат на това то губи двата си крака, а майката единия.

Репортер: Ирена Рашева

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.