Слави Трифонов обяви, че ИТН напуска управляващата коалиция

„Струва ми се че обществото не е готово за нови избори.Не ги иска. Вероятно оставащите в управлението партии ще се опитат да се позоват точно на това – да кажат „последното от, което имаме нужда сега е ново завъртане в парламента или нови избори. Затова нека се опитаме да караме така”. Това заяви социологът Първан Симеонов в ефира на NOVA, след като стана ясно, че ИТН напуска управляващата коалиция.

„Ходът на Трифонов постига точно обратното на онова, което той казва. Той казва „Те се канеха да предадат Северна Македония. Ако Слави Трифонов напусне и неговият министър Генчовска напусне, това улеснява едно евентуално вдигане на ветото за РСМ. Второ, той казва, че страната влиза в агония. Истината е,че по-голяма агония ще бъде, ако страната се остави на правителството на малцинството, когато има глобални инфлационни процеси и война”, допълни Симеонов.

Според него правителство на малцинството може да зависи пак от Трифонов.

„Тоест, може да се съгласи да подкрепя ключови негови решения, без да има министри. Българските политици трябва час по-скоро да спрат с тези неща. Три години България живее в антологични действия. Страната ни се нуждае от ясен план за стабилизация. И без друго наесен може да влезем в инфлационна спирала”, заключи социологът.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.