Вижте интервюто на Мариян Станков - Мон Дьо с човека, който познава в детайли полиграфа

В седмицата, в която всички политици се замеряха с детектора на лъжата откровено пред Мариян Станков - Мон Дьо говори един човек, който познава в детайли полиграфа. Криминалният психолог Тодор Тодоров има над 4 хиляди полиграфски изследвания за проверка на лоялност, разкриване на кражби, злоупотреби с конфиденциална информация, грабежи, палежи и тежки криминални престъпления. 

Местопрестъплението често предлага емпирично разбиране на престъплението: от оръжието до времето и мястото, но хората, които изучават психологията на убиеца, са криминалните психолози. Те надникват в психиката на убийците. И ако разследващите работят в черно и бяло, правилно и грешно, лошо и добро, психолозите се ровят в нюансите на сивото, присъщи на човешката природа, търсейки какво движи империята на злото.

Тодор Тодоров е един такъв рядък човек, който е работил с някои от най-бруталните престъпници в България. На 23 март 2011 година Тодоров убеди за 19 часа Стефан Стефанов, който нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе други шестима служители в банката за заложници, да се предаде.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.