Медиците работят в мизерни условия

Ремонтите във филиала на "Спешна помощ" в Горна Оряховица е в очакване на ремонти вече 4 години. Средствата по оперативните програми са заложени, но медиците продължават да работят в мизрени условия. Това е най-големият филиал в Северна България и един от най-натоварените в страната. Той обслужва над 70 хиляди души от 2 общини, помага и на съседната община Стражица.

„Има проекти, реално няма осъществяване на тези проекти. Докъде са стигнали, вероятно до обществени поръчки, които все още не са приключили, или нямам такава информация. Това е от 2018 година, откакто аз съм тук във филиала. Базата е абсолютно остаряла наистина,” обясни д-р Деян Георгиев, началник на "Спешна помощ" Горна Оряховица.

По думите му е належащо всичко да се подмени. Има дарители, с чиято помощ са сменени леглата и са подбрени някои битови условия. "Всеки би искал да работи на нещо по-добро като битови условия," посочи д-р Георгиев и призна, че привличането на човешки ресурс е "на кота 0."

„Тук са концентрирани Военен завод в Лясковец, Държавен резерв в Поликраище, Централна гара в Северна България - все възлови обекти, които се нуждаят от покритие, от човешки ресурс. А на мен все по-трудно ми става да поддържам три екипа.”

По думите на лекаря няма бюджет за ремонти: "Дори в момента със съдействието на ръководството на центъра се оптимизират някои кабинети. Ако има нови вълни на COVID, оптмизирам шоковите зали и това е със собствени средства на добра воля.”

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.