Жената е задържана, води се разследване

28-годишна жена, седнала зад волана след солидна почерпка, помете две коли и патрулка с открадната кола в ж.к. „Сторгозия“ в Плевен. След зрелищна гонка с три полицейски автомобила, тя е била настигната. Тестът ѝ с дрегер за алкохол показал 3,77 промила. Освен това жената се оказала без книжка и била осъждана.   

Екшънът се разиграл в понеделник сутринта. 28-годишната жена била на парти. Час след полунощ, когато всички участници в събирането спят, решава да се разходи до денонощен магазин. Тя краде автомобила и прави катастрофа, недалеч в кв. „Сторгозия”. Първите две ударени коли са били паркирани на бензиностанция. Собствениците им подават сигнал на 112 и започва преследване по улиците на квартала. За да я спрат, едната патрулка препречила пътя ѝ. 

„Опитват се да я спрат. Излиза колегата от автомобила, подава стоп палка, светлинен сигнал имаме на служебния автомобил. И въпреки че може да мине между патрулния автомобил и тротоара, тя удря автомобила. Задържана е, изпробвана е за алкохол и наркотици”, заяви комисар Валентин Георгиев, началник на Охранителна полиция в МВР-Плевен. Тестът за наркотици е отрицателен. Жената е отказала кръвна проба.

Полицаите са с леки телесни повреди.

Автомобилът е взет от участник в партито, без негово разрешение. На сутринта мъжът не го намира и го обявява за откраднат.

Шофьорката е задържана с прокурорска мярка до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд Плевен за вземане на най-тежката мярка - задържане под стража.

Жената е била с отнета книжка и е осъждана. Повдигнати са й три обвинения.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.