Недоволните заявиха, че ще протестират докато исканията им не бъдат чути

Собствениците на имоти в затворен комплекс край Созопол са принудени да им плащат такса, за да влязат техни гости. Хората се оплакват и от липсата на диалог с представители на фирмата, която отговаря за поддръжката на общите пространства. 

Пред екип на NOVA собствениците разказаха, че достъпът до комплекса, в който те имат имоти, е ограничен. За да влязат вътре са им нужни карти. 

Нов скок на цените по родното Черноморие готвят хотелиери

“Всеки апартамент има право на 4 карти - първите две са на по-ниска цена, вторите две - на по-висока”, разказа Александър.  

Приемането на гости също се заплаща. таксата е 4 лева на ден. 

Една от протестиращите жени, собственик на 6 апартамента, споделя, че от Дружеството отказват да й дадат нужния брой карти. Подобен е случаят и на друга. “Ние сме 5-членно семейство и едно от децата ми не може да влезе в комплекса, защото имаме само 4 карти”, каза жената.

Созопол отбелязва деня на своята закрилница Света Марина

Проблеми има и поддръжката на комплекса. Оказва се, че собствениците на апартаменти  в 10-годишният комплекс плащат електричеството си на цени за промишлени потребители. “Въпреки, че комплексът е на над 10 години към днешна дата от май месец има подадено заявление към EVN за персонални партиди на собствениците. До този момент ние не знаем на каква цена са били смятани нашите сметки за електричество”, казва протестиращата.

900 лева е била таксата за месец януари на една от недоволните собственички. 

Разходка из Дубровник - перлата на Адриатика (ГАЛЕРИЯ)

Фирмата, която отговаря за поддръжката на комплекса, излезе със становище. 

Те заявиха, че са провели среща със собствениците на 15 юли. На нея е постигнато съгласие, “което ни поставя в неразбиране на продължаващите действия на протестиращите”, се казва в изявлението. 

Собствениците на имоти в комплекса изразиха готовност да протестират докато не исканията им не бъдат чути.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.