Състоянието му остава тежко

Тежко остава състоянието на 6-годишното дете, което беше блъснато от кола в Старосел. То е с травма на белия дроб. Семейството съобщи, че момченцето има нужда от кръвопреливане, като в момента се търсят донори от всички кръвни групи. Детето остава с опасност за живота.

По първоначална информация детето е притичало пред автомобила, а зад волана е бил кметът на селото Матея Гудев. Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. Той е бил задържан и впоследствие освободен. 

Кола блъсна дете в Старосел

Пострадалото момченце е настанено в Детска хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Желаещите да дарят кръв за него могат да го направят в болницата. Името на детето е Михаил Ивайлов Николов.

„То е в тежко състояние, с двустранни тежки изменения, контузионен бял дроб и с няколко счупени ребра. Състоянието му е много сериозно. Нещата прогресират. Рано е да кажем как ще свърши всичко. Дай Боже, и детето, и ние да имаме късмет”, каза проф. Пенка Стефанова.

Кметът на Старосел: Ужасно съжалявам за инцидента с 6-годишното дете

„Убеден съм, че кметът е карал бавно и случилото се е случайност. Той шофира изключително внимателно. Хората го уважават и обичат”, коментира Иван Берберов.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.