На няколко пъти през нощта вятърът събуждаше огнищата

Безсънна нощ за жителите на вилната зона край бургаското село Изворище, където огромен пожар унищожи 13 постройки. На няколко пъти и през нощта вятърът събуждал огнищата и огънят пламвал наново. За щастие няма пострадали.

За местните това е трети пожар, след като през 2006 и 2017 година пламъците изпепеляват част от къщите. В понеделник сутринта тлеещи въглени и силна миризма на изгоряло все още тревожеха уморените жители на селището.

Пожар изгаря вили в Изворище, има евакуирани

Късно в неделя Илия Илиев евакуирал семейството си с три деца, едното от които незрящо. Тази сутрин те се завърнаха в дома си, който, за щастие, не е засегнат от пламъците. „След като пожарните минаха, на места огънят пак продължи. Гасил съм с легени, с кофи и маркуч”, посочи мъжът.

Пострадали хора няма, но в пламъците са изгорели животни. В региона днес остават да дежурят полицейски екипи. Заради опасенията, че вятърът в района е възможно да разпали тлеещото огнище в близкия боров масив.

Репортер: Елена Танева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.