Засегнати са 300 декара смесена гора

Голям пожар гори край бургаското село Изворище. Седем вили напълно са изгорели, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, който е на място. Напълно изпепелена е и 300 декара общинска гора.

Пожарът тръгнал от частен двор във вилната в местността Сухото дере бързо се е разраснал. До късния следобед гасенето на пожара продължаваше, има и собственици на имоти които са пристигнали да се включат в гасенето като доброволци. Предотвратено е разрастване на огъня към селото, пострадали няма.

Жертви и пострадали няма, всички са евакуирани, а един нуждаещ се от хемодиализа е бил отведен, уточни Николов. Издълбана е просека, за да не се прехвърли огънят върху близката борова гора.

Пожарът в Калояновско е овладян

Засегнати са 300 декара смесена гора, както и 400 декара растителност в самата вилна зона. Четири противопожарни автомобила и доброволци се борят със стихията, осигурени са 4 водоноски от Община Бургас. 

Засегнати са още две постройки. 

Репортер: Елена Танева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.