Това каза собственикът на „ЕМКО” за опожарените складове в неделя

Собственикът на оръжейните складове в Карнобат Емилиан Гебрев - пред камерата на NOVA. Той отново заговори за посегателство, не само срещу него самия, но и срещу държавата.

Трето денонощие в местността Чобан баир край Карнобат продължават да дежурят екипи на полицията и екипи на пожарната. Те са оградили района на около 2 км от складовете, които в неделя сутринта бяха взривени, а по-късно избухна и пожар.

Продължава разследването на пожара в оръжейни складове край Карнобат

Днес на място дойде собственикът на фирма „ЕМКО” - оръжейният бизнесмен Емилиян Гебрев, който заяви пред нашата камера, че се надява този път прокуратурата и държавата да стигнат до истинските виновници. Той все още няма достъп до опожарените складовете с оръжие. Няма информация кой има интерес да наруши територията на складовете. „Човекът, който може да отговаря на тези въпроси, е наблюдаващият прокурор. Кой  е той - не мога да ви кажа”, каза пред камерата ни Гебрев. Бизнесменът отклони въпроса дали през последните месеци е имало други опити за влизане в складовете. Той е категоричен, че не става въпрос за обикновен пожар, а за посегателство.

От окръжната прокуратура са назначили наблюдаващ прокурор, но докато не приключи първоначалният оглед утре сутринта, изявления няма да има.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.