Сред загиналите е и 13-годишна тийнейджърка

Мощни бури и човешки жертви в Западна и Централна Европа. След големите суши- Франция, Австрия, Италия и Словения бяха ударени от ураганни ветрове и наводнения. 

В различни инциденти са загинали най-малко 14 души. Сред тях е 13-годишна ученичка, след като дърво паднало в детски лагер на остров Корсика. 

Мощната буря, която връхлетя френския остров взе шест жертви, а близо 350 души бяха обявени за изчезнали. Всички хора, които са в неизвестност, са били на туристически лодки, които са се преобърнали или са били изхвърлени по течението заради бурното вълнение. По-късно  вътрешният министър на Франция обяви, че хората са били открити и всички са в добро състояние.

Там са измерили ветрове със скорост над 220 километра в час. Вътрешният министър на Франция замина за острова, за да се запознае на място със ситуацията. 

Тежки условия имаше и в други части на Франция. Улиците в пристанищния град Марсилия се наводниха. Кадри, разпространени в социалните мрежи, показаха огромни потопи, които направиха придвижването и за коли, и за хора изключително трудно.

Стотици евакуирани заради мащабни наводнения в Нова Зеландия (ВИДЕО)

Пет от жертвите на силните бурите са в Австрия. И там загинаха деца, като две момичета да били затиснати от дърво в района на популярно езеро в Каринтия. 

Силни ветрове връхлетяха и италианския град Венеция. Чадъри излетяха от заведенията по площад Марко. Част от тухления зид от камбанарията на катедралата се размести. Малко по на юг пък - в Тоскана заснеха виенско колело, което се върти неконтролируемо заради високата скорост на вятъра.

Редактор: Никол Гилева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.