Ще се търси вариант за създаване на методология за компенсиране на сектора при пазарни сътресения

„Планираме засилени проверки по време на активната кампания по гроздобер, която започва след края на другата седмица", информира заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков по време на среща с Националното сдружение на българските лозари. Той уточни, че контролът ще е насочен срещу нерегламентирани търговци и стока без придружаващи окомплектовани документи.

Стара парижка традиция: Гроздоберът в "Монмартър" (ВИДЕО)

Инспекциите ще са съвместни от служители на различни институции като Изпълнителната агенция по лозата и виното, Българска агенция по безопасност на храните и Националната агенция по приходите. Джиков очаква МВР също да окаже пълно съдействие.  

Иван Иванов: Борим се за 150 млн. компенсации за земеделските производители

Тема на разговорите с лозарите бе възможността за разработване на методология за компенсиране на културите при пазарни сътресения. Заместник-министър Джиков коментира, че администрацията ще проучи вариантите за създаването ѝ. 

Пандемията сви консумацията на вино наполовина

В рамките на дискусията бизнесът постави въпрос и за регламентирано субсидиране на гроздопроизводството на винени лозя. Аграрният заместник-министър уточни, че предложението ще бъде разгледано и ще се положат максимални усилия, за да се намери решение на въпроса. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.