Според политолога от украински произход Сергей Петров в Русия се чуват призиви за пълна мобилизация

Стратегията на Русия се провали. Тя не същестува. Ще говорим за обрат когато видим дали украинската армия е способна да задържи спечеленото обратно. Това коментира журналистът Асен Агов за "Твоят ден".

"Украинците и приятелските страни на Украйна няма да приемат Крим да бъде руски. Украинските сили са способни да си възвърнат огромни територии, силата в преговорите е на страната на Украйна. Русия в момента не е в състояние да поставя условия, хората, които ще диктуват развоя на войната, са в Киев", смята той. И допълва, че украинското общество никога няма да приеме отказ от репарации.

Как се промени ходът на войната в Украйна

Според политолога от украински произход Сергей Петров в Русия се чуват призиви за пълна мобилизация. "Подвигът на украинската армия е огромен. Огромна площ е върната във владение на Украйна. Русия загуби част от спечеленото, но прави офанзиви в различни части на Украйна и е рано да говорим за край на войната", заяви той. И допълни, че има близки в Украйна.

"Не познаваме добре Украйна като държава. Не разбираме процесите, случвали се там. Това, което се случва там, е следствие на тяхното самосъзнание и прочит. Не очаквам конфликтът да приключи след 10 години, нито да свърши бързо", подчерта Петров.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.