Срещата беше закрита и продължи около 4 часа

Акция "Купен вот". Днес жандармерия блокира Пазарджик. Специализирана полицейска операция се проведе на територията на цялата област. На този фон премиерът Гълъб Донев събра служебния кабинет и областните управители в резиденция „Бояна”, заради организацията на вота. Срещата беше закрита и продължи около 4 часа. От правителствената пресслужба се разбра какви са акцентите. На първо място – да  има добра координация на изпълнителната власт с областните управители, за да се гарантира честността на тези избори. И второ - да се противодейства на опитите за контролиран и купен вот.

15 дни преди изборите за нов парламент, премиерът Гълъб Донев събра областните управители, за да се увери, че организацията на вота тече безпроблемно. Малко преди обяд областните управители от цялата страна започнаха да идват в резиденция „Бояна”,  но срещата със служебната власт не беше открита за медиите.  По-късно в изявление, разпространено от Министерския съвет,  Гълъб Донев отчете защо била важна координацията на властта с областните управи.

Акция срещу дилъри на гласове в Пазарджик, цял квартал е блокиран (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Координацията има важно значение за изпълнението на отговорностите ни като служебно правителство за организирането и провеждането на свободни и честни избори”, заяви премиерът Гълъб Донев.

Първостепенна задача за МВР ще е борбата с купения вот. „Няма да правим никакви компромиси в противодействието на контролирания и купения вот”.

На срещата били „изтъкнати” мерките за гарантиране сигурността на машините за гласуване. Като целта е с реални действия да бъдат разсеяни всякакви съмнения в обществото, че вотът може да бъде манипулиран. Покрай изборите Донев заговори и за наслоени проблеми в структурата на Областните управи.

Къде ще са лидерските битки на 2-ри октомври

„Дисбаланс при тази важна структура, разширяване на възложените дейности и отговорности. И хроничен дефицит по всички ключови сектори и дефицит на ключови ресурси”, подчерта министър-председателят.

И все пак Донев отчете като ефективна координацията между изпълнителната власт и  областната управа на Пловдив като даде пример с бедствието в Карловско. „На първо място бих отбелязал постигнатите съвместни усилия и напредък от бедствията в Карловско. Показахме, че когато работим организирано и в синхрон. можем да се справим с големи беди”, категоричен беше Донев и обобщи:”Животът в кризи допринася за възстановяване на загубеното доверие към държавата”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.