От ОДМВР съобщиха, че е започнала вътрешна проверка по случая

Родители твърдят, че служител на бургаската дирекция на полицията е ударил шамар на дете. Инцидентът станал в неделя следобед на площадка пред блока, в който живеел униформеният. По това време той на бил на работа.

До саморазправата се стигнало, след като синът му се наранил, катерейки се по дърво. 

Пред NOVA Йордан Атанасов, баща на ударения Кристиян, разказа, че той играл навън с приятели, когато синът на полицая паднал от дърво и обвинил тях. Разяреният униформен започнал да гони децата. Впоследствие някои от тях попаднали под ударите му.

НА ПЛОЩАДКАТА: Обвиняват полицай, че е зашлевил дете (ВИДЕО)

“Не знам защо обвиниха мен. Той се приближи и ми се разкрещя. Попита ме дали аз съм виновен и ми удари два шамара”, разказа пострадалото дете. 

Ударите са толкова силни, че ръката и ноктите на мъжа се отбелязват на бузата на детето. Вследствие на шамарите Кристиян получава и силна болка в ухото, което преди години е било оперирано. Други две деца също са ударени, разказа още пострадалото момче. 

От ОДМВР-Бургас съобщиха, че е започнала вътрешна проверка по случая. 

Йордан Атанасов пък е категоричен, че ще подаде жалба в прокуратурата. Той ще настоява за дисциплинарно уволнение на полицая.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.