Договорите са до края на септември

Поредна драма с пътната поддръжка. Причината според браншовата камара е, че част от процедурите за избор на изпълнител на зимно почистване се обжалват. Всички договори за поддръжка са до края на септември.

Според Стефан Чайков от камарата на два пъти е имало неудачи с поръчките от АПИ. "След 30 септември нямаме основания да извършване пътна поддръжка. Искахме да се премахне крайната дата, очевидно заради неудачите с обществените поръчки нови договори не може да има. Ние виждаме като единствена възможност да работим, ако се окаже, че срокът 30 септември не е задължителен, за да не се рискува. АПИ трябва да обмисли вариантите това да се случи. 

Иво Иванов от АПИ уточни, че вървят проверки за тригодишни ТРП, а може и да се прекратят или пуснат наново. "Пуснали сме по ускорена процедура зимното поддържане. Прави се необходимото за обезопасяване, подмяна на пътни знаци и маркировка в цялата страна", обясни той. 

Репортер: Ирена Рашева

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.