От началото на годината на "Капитан Андреево" има 23 случая на наркотични вещества

Таблетки с наркотични вещества в макара с прежда - на такава находка са се натъкнали митничарите на "Капитан Андреево" преди дни. Нов вид контрабанда или поредно изобретение на наркотрафикантите е това?

Лекарства с наркотични вещества заловени на „Капитан Андреево” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според началника на митническия пункт Георги Господинов случаят е интересен като укритие. "Автомобилът беше с българска регистрация, а в него пътуваха трима българи. Те са декларирали, че пренасят прежда, 72 макари. По метода анализ на риска е проверен на рентген. Там се установява, че някои имат доста по-висока плътност от други. На пластмасовата шкула, около която са увити конците, са открити лекарствени препарати от забранителен списък", обясни той.

По думите му това са упойващи психотропни вещества. "Опаковката може да е направена специално, за да изглежда като фабрична. След пандемията има повишено търсене на тези вещества. Основният начин за трафикиране беше чрез малки пратки. От началото на годината имаме 23 случая на наркотични вещества със общо 120 кг хероин, 70 кг канабис и 29 000 таблетки псевдоефедрин", заяви Господинов.

Диана Маркова от Агенция "Митници" сподели, че от началото на годината е задържана валута за над 19 млн. лева. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.