Агенция "Социално подпомагане" ще се свърже с брата на майката, малтретирала 2-годишно дете

Тежко остава състоянието на малтретираното осиновено дете в Пловдив. Според разследващите най-важното , което трябва да се установи в момента е механизмът на нанесената телесна повреда на детето. Майката продължава да е в ареста и е разпитана.

Според директора на агенция "Социално подпомагане" Надя Танева в момента, в който има промяна в състоянието на детето, ще бъде оповестено. "Ние сме ангажирани с проучване на семейния кръг. Осиновителката няма родители. Поддържа връзка само с единия си брат. Ще се свържем с него за нагласите му за бъдеща мярка за детето", разкри тя. 

Малтретирано ли е 2-годишното дете от Пловдив от своята осиновителка (ВИДЕО)

По думите ѝ на срещата с прокуратурата са обсъдени причините за агресията. "Агресията е недоловена навреме. Майката не е проявила поведенчески проблем, тя е прикривала агресията си. Трябва да има законодателна промяна за проследяване на състоянието на детето след осиновяване", категорична е Танева. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.