По думите му нещата не се развиват добре за руската армия

Русия вече загуби войната, независимо какво ще става нататък. Такова мнение изрази в студиото на „Офанзива” председателят на Атлантическия съвет Момчил Дойчев. По думите му нещата не се развиват добре за руската армия.

„България отказа да се присъедини към декларацията в подкрепа на искането на Украйна за ускорено присъединяване към НАТО. Тази декларация не означава незабавно влизане в организацията. Аргументът, че страната ни ще влезе във войната е абсурден. Дълго време ЕС, НАТО и Западните страни се правиха, че не разбират че Руската федерация води необявена хибридна война срещу европейките ценности”, каза още той.

Според него Владимир Путин няма да използва ядрено оръжие.

„Струва ми се, че по-нататъшната ескалация, която би настъпила, все пак може и да не се случи. На този етап руската страна не може да прекрати загубата на стратегическа инициатива и настъпление на украинската армия. Това ще означава признаване на поражение”, поясни Дойчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.