Планира се разпространението на новия продукт да се разшири през 2023г.

3D отпечатани пържоли вече се предлагат и в Европа . Това е благодарение на израелска компания, която се надява да наложи своите продукти като алтернатива на конвенционално произведеното месо. Компанията „Redefine Meat“ управлява широкомащабни принтери за месо в централата си в Реховот, южно от Тел Авив, както и в нова фабрика в Холандия.

Дронове отпечатват 3D структури докато летят (ВИДЕО)

„Когато искам да създам своя стек, имам библиотека от няколко различни матрици, мога да избера всяка една от тях и да я коригирам по всяко време. Мога да определя количеството вътрешна или външната мазнина“, обясни мениджърът на компанията Ярон Ешел.

Компанията произвежда своите продукти от съставки включващи соеви и грахови протеини, нахут, цвекло, хранителни дрожди и кокосова мазнина.

Изцяло електрически самолет с тестови полет в САЩ (ВИДЕО)

„През последните две години работихме задълбочено върху разбирането на месото и какво прави месото толкова вълнуващо. Идентифицирахме няколко компонента, които можем да пресъздадем от растения, като ви даваме точното усещане, което изпитвате с добро парче месо, идващо от животно, без използването на животно“, каза изпълнителният директор Ещар Бен-Шитрит

3D отпечатаните стекове в момента се предлагат в Израел, Великобритания, Холандия и Германия.

Очила за виртуална реалност ви пренасят в светите места на Ерусалим (ВИДЕО)

Компанията планира да пусне своите продукти в ресторанти и месарници във Франция, след това в Италия, Гърция и Швеция по-късно тази година и в още десетки страни през 2023 г.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.