По думите му БВ ще гласува "въздържали се" за председател на НС

Възможна е формула на управление на "Български възход", ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС, ако има общи приоритети и задачи. Това заяви за "Твоят ден" Стефан Янев от "Български възход".

"Гласувахме "въздържали се" за председател на НС и пак ще го направим. Възможно е да се стигне до послание на избирателите, че още от първия ден не можем да изберем председател на НС и обричаме парламентаризма на по-дълбоки въпроси относно неговата ефективност", заяви той.

Янев: От „Български възход” се концентрираме върху три основни теми

По думите му има БВ има план и стратегия какво ще бъде поведението им. "Когато казахме, че възнамеряваме да подкрепим кандидатурата на ГЕРБ, беше заради парламентарната логика да се избира председател от най-голямата парламентарна група. В момента обаче няма група с възможност да състави мнозинство, което да излъчи правителство. Най-важното е това. Бихме подкрепили тази група, която е в състояние да води разговори за съставяне на правителство", обясни Янев. 

Според него БВ няма проблеми да говори за продаване на българско въоръжение за Украйна, но само ако има с какво да се замени.

Гледайте целия разговор във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.