Това обяви Виолета Комитова

След срещата с контактната група, представена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, „Български възход” обявиха, че са стигнали до становище, че трябва да има диалог.

„Трябва да има разговор за съставяне на правителство, ние го наричаме антикризисно. Считаме, че диалогът трябва да продължи”, заяви Виолета Комитова.

Плевнелиев обяви, че със Соломон Паси са реалисти. „Тези две първи политически партии ни направиха позитивни реалисти”, допълни той. Бившият президент благодари на ГЕРБ и БВ, защото „имат подход”.

„Ние сме в контакт и с тези, които официално отказаха да се срещнат с нас и ще ги информираме за пресечните точки между партиите”, подчерта Росен Плевнелиев. Според него отказът от диалог от страна на БСП и ПП се дължи на това, че "тези партии са останали в предизборните си кампании". „Те преминаха всички граници на злоба и разединение”, категоричен беше преговарящият и призова политическите формации да променят подхода.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.