По този повод в Районен съд - Плевен има Ден на отворените врати

Отбелязваме Европейския ден на правосъдието. Тази инициатива има за цел да информира гражданите за техните права и да насърчи работата на Съвета на Европа и Европейската комисия в областта на правосъдието.

"Денят на отворените врати се провежда за първи път в Районен съд - Плевен. По-добрата информираност за работата и функциите в Районния съд ще повиши прозрачността и ще подобри публичния образ на съда. От 9:45 ч. гости ще бъдат ученици от специализираните паралелки с профил "Съдебна администрация" от плевенски гимназии. Те ще бъдат запознати с основните отговорности на секретаря и деловодителя", заяви Вера Найденова - председател на съда. 

Според нея съдебната власт трябва да си взаимодейства с младите хора. "Учениците могат да провеждат своята практика в съдилищата в Плевен. В 10:15 ч. децата ще присъстват на открито съдебно заседание по граждански дела", разкри съдия Найденова.

По думите ѝ най-натоварващи са бракоразводните дела. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.