Чисто математически кабинет без ГЕРБ не може да има, смята депутатът

ГЕРБ-СДС нямат никаква причина да отстъпват от това да реализират първия мандат и ще се опитат да започнат разговори по политики. Правителство на малцинството е крайна опция, но все пак я има. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Деница Сачева.

„Намираме се в ситуация на политическа криза и колкото по-бързо партиите започнат да водят диалог, за да решават проблемите, толкова по-добре”, заяви Сачева.

Тя обясни, че на закритата част от консултациите при президента са обсъдени някои аспекти от бюджета.

„Дали ние ще участваме в управлението на държавата, решават избирателите, а не президентът или политическите ни опоненти”, каза Сачева. И допълни, че на разговорите с президента са му напомнили, че той е участвал в създаването на това, което днес не харесвал.

„Многократно сме апелирали към това да разговаряме с институциите и останалите партии. Диалог не значи безкритичност”, продължи Сачева. 

„Правителство на малцинството е крайна опция, но все пак е опция. Мислили сме го, защото го дължим на избирателите. Персонален състав не е мислен, но ако се стигне до това, ще бъдат излъчени ярки личности”, продължи Сачева.

„Чисто математически правителство без ГЕРБ не може да има. Ние сме тези, които правим компромиси, правим постъпки, правим опити, с контактна група, с отстъпки, компромиси. Най-важните неща са националните приоритети и политиките, които има да реализираме", каза още Сачева.

„Не обсъждаме други варианти преди да изчерпим вариантите с първия мандат”, каза още Сачева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.