По думите му по-късно днес ПП ще обсъдят дали да подкрепят предоставяне на военна подкрепа за Украйна

Ние сме антипод на модела ГЕРБ - на задкулисие и корупция. За да има разговор с тях, това би станало само на светло, в открити разговори пред медиите, с ясни позиции. Това каза Искрен Митев от "Продължаваме промяната" за "Твоят ден".

"Надяваме се ГЕРБ да се променят и да са готови за разговори. Ниската избирателна активност идва от променливото поведение на партиите. Те проявяват фалшива диалогичност, повтаряха техен си кандидат. Осъзнавайки, че ГЕРБ нямат политическата власт да излъчат собствен председател на НС, можеха да подкрепят и чужд", заяви той. 

Политолог: ГЕРБ да подкрепят ПП без да искат достъп до публични средства

По думите му по-късно днес ПП ще обсъдят дали да подкрепим предоставяне на военна подкрепа за Украйна. "Една от тезите на БНБ е, че България не е готова за Еврозоната, но имаме време да се подготвим. Последните страници още не са запълнени, където трябва да са описани ефектите от инфлацията в страните от ЕС. Приемането на еврото ще приближи икономиката ни до общностната в Съюза. Не е вярно, че няма да имаме парична политика. Референдум е невъзможен, защото това е бюджетен въпрос", подчерта Митев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.