Депутатът от ДБ попита защо на границата се изпращат неопитни полицаи

Компрометираната метална ограда на границата, изградена при управлението на ГЕРБ, бетонира каналджийството и корупцията. Ако има истинска преграда пред мигрантския поток, това са правилата на правовата държава. У нас обаче остава усещането, че в МВР се покровителстват каналджийски потоци. Това коментира в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS Йордан Иванов от "Демократична България".

Той попита защо на границата се изпращат неопитни и млади полицаи.

"Все още нямаме покана от ГЕРБ за разговори и не сме взели решение дали ще участваме в такива. От тях нищо не очакваме", подчерта депутатът. 

ГЕРБ и ПП сядат на масата за преговори. Ще има ли решения? (ОБЗОР)

По думите му идеята на срещите с президента е да се търси консенсус по важните теми в държавата. "Кризата трябва да се използва като възможност за рязко израстване на страната. Призоваваме да се търси обединение около важните за нас теми с цел сформиране на управление", заяви той.

Относно аварията във ВЕЦ "Цанков камък" Иванов отбеляза, че не е станало ясно нито защо не е била обявена, нито кога централата ще бъде пусната в експлоатация. "Дават се условни дати, които не ни задоволяват. НЕК не казва колко ще струва ремонтът и кой е отговорен за повредата. Ще отправим питане до енергийния министър. Освен това, датчиците в напорния водопровод не работят и това е известно от години", разкри Йордан Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.