Той поиска да напусне поста след като полицай пострада тежко в София след гонка с мигранти

Президентът Румен Радев не прие депозираната оставка на главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, е позицията на държавния глава след като се запозна с внесените в президентската институция документи от Министерството на вътрешните работи и с депозираната оставка от главен комисар Петър Тодоров.

„Президентът Румен Радев не приема главен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР, за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г. Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване”, се казва в изявлението на президентството.

Веднага след като стана ясно, че оставката му не е приета от държавния глава, Тодоров благодари на Радев за доверието и за оценката, която му е дал. „Това, което мога да заявя, е, че с всички сили моите усилия ще бъдат съсредоточени към тези обновителни процеси, които сме започнали и текат в МВР да бъдат още по-активно движени”, каза още главният секретар на МВР.

Припомняме, че той и заместникът му пожелаха да напуснат постовете си след катастрофа в София, при която тежко пострада полицай след гонка с бус, пълен с мигранти.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.