Според нея всички предложения на ДБ за Изборния кодекс са били отхвърлени

В парламента се разглеждат въпроси, които не са на дневен ред за обществото, а за определени политически партии, например Изборния кодекс. Можем да разгледаме доста по-сериозни казуси. Болно ми е, че не разглеждаме важните за гражданите теми. Това каза Кремена Кунева от "Демократична България" за "Твоят ден".

"Когато постоянно се говори, че машинният вот е манипулиран, е нормално да се появи съмнение в обществото. Затова предложихме експерти да разгледат казуса и да аргументират професионално позицията си. Негативното отношение към технологиите е негативен отпечатък. Искаме дигитално плащане на данъците и отчитане на продажби, а аналогово да гласуват", смята тя.

Панев: Принципът на някои партии е: "Яжте и пийте, държавата плаща"

Според нея всички предложения на ДБ за Изборния кодекс са били отхвърлени, но ГЕРБ може и да подкрепят някои от тях впоследствие. Кунчева нарече противоречива информацията, че храната не е включена в издръжката на украинските бежанци в новия вариант на програмата. "Създадено е изключително голямо напрежение, а голяма част от хотелите и базите не осигуряват храна, защото не се знае как с 15 лева на ден е възможно да се осигурява и отопление и храна", посочи тя. И призова да се обособят рискови групи, които да бъдат подпомогнати с приоритет.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.